A telefonját nyomkodó ember

2022. december 5. Concorde Értékpapír

concorde_podcast_blog_banner_paul_tudor_jones.jpg

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

A telefonját nyomkodó ember korunk szimbóluma. Legyen szó a tömegközlekedésről, éttermekről, sporteseményekről vagy szinte bármilyen helyszínről, manapság már szinte lehetetlen úgy elmenni valahová, hogy ne botoljunk bele a telefonját nyomkodó emberbe.

A telefonját nyomkodó ember a telefonján keresztül szerez éppen benyomásokat a világról. A benyomások elménk, szívünk és lelkünk legfőbb táplálékai. A telefonját nyomkodó ember nagyon sokszor a pillanatnyi impulzusszünetben űzi el a lassú szemlélődés lehetőségét azzal, hogy éppen a telefonját nyomkodja. A telefonját nyomkodó ember számára egyre gyakrabban és egyre nagyobb súllyal algoritmusok szolgáltatják élete benyomásait. Ezáltal a telefonját nyomkodó ember elméjét, szívét és lelkét egyre nagyobb súllyal táplálják algoritmusok.

Sok olyan technológiai üzleti modell van napjainkban, ami arra épít, hogy minél többet nyomkodja az ember a telefonját. Ezen modellek szuperfejlett algoritmusai éppen ezért megküzdenek a telefonját nyomkodó ember szemgolyójáért magával a telefonját nyomkodó emberrel. Amely párharcban – ahogy azt a világban láthatjuk – a telefonját nyomkodó ember vesztésre áll.

Mi magunk is telefonunkat nyomkodó emberek vagyunk. Mi is küzdünk az algoritmusokkal, és sajnos mi sem állunk nyerésre. Éppen ezért a mai adás nem más, mint két telefonját nyomkodó ember segélykiáltása.

A mai adásban arról beszélgetünk Jónap Richárddal, a Concorde részvénypiaci stratégájával, hogy mit is csinál tulajdonképpen a telefonját nyomkodó ember.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

 concorde_podcast_blog_banner_paul_tudor_jones.jpg

Zsebuniverzum - Concorde Podcast

Immár több mint egy évtizede egy komplett virtuális univerzum költözött be a zsebeinkbe. Az okostelefon áldás és átok egyszerre. Egyre inkább érthető, hogy New Yorkban vagy San Franciscoban miért tud egy képernyő coach 250 dolláros óradíjat elkérni.

ármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://concorde.blog.hu/api/trackback/id/tr1017995170
süti beállítások módosítása