Legális drogok, milliárdos üzletek, százezrek halála – Vendég: Dr. Zacher Gábor

2022. október 19. Concorde Értékpapír

concorde-podcast-blog-banner-opioid.jpg

Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül.

MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN?

Hétköznapi beszélgetés valahol az Egyesült Államokban az elmúlt harminc évben:

– Van fájdalomcsillapítójuk?
– Igen van, opioidot tartalmaz.
– Kérek szépen egyet.
– Kettő lett. Maradhat?

Egyre dagad az Egyesült Államokban az opioid-botrány. Több nagy gyógyszergyártónak kell összesen 30 milliárd dollárnyi büntetést kifizetnie a következő 5 évben azért, mert visszásságokat tártak fel az opioid tartalmú fájdalomcsillapítók felírásában, használatában és esetenként marketingjében.

Ez az összeg azért ilyen hatalmas, mert az elmúlt 30 évben akár 600 ezerre is tehető azon halálesetek száma, melyek valamilyen módon összefüggésbe hozhatók ezekkel a szabálytalanságokkal. A Concorde Podcast mai adásában erről beszélgettünk Dr. Zacher Gábor oxyológus főorvossal és Vágó Attilával a Concorde vezető elemzőjével.

Műsorvezető: Vidovszky Áron

TARTSON VELÜNK!

Concorde Podcast már elérhető a Spotify, az Apple, és a Google felületein, valamint YouTube csatornánkon. Kövessen be minket, hogy ne maradjon le a legforróbb tőkepiaci sztorikról!
KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:
opioid_b2.png

Opioidválság: a pokoli mámor

Az elmúlt három évtizedben az opioidtartalmú fájdalomcsillapítók fogyasztásához köthető halálozási arány az Egyesült Államokban megnégyszereződött. Mintegy fél tucat tengerentúli gyógyszeripari nagyvállalat érintett, amelyek a velük szemben indított perek tömkelegét lezáró megállapodások értelmében együttesen 30 milliárd dollárt meghaladó összeg fizetését vállalták.

Bármi, ami a műsorban elhangzik az az abban résztvevők magánvéleményét tükrözi. A műsor szórakoztató jelleggel készült, annak tartalma nem minősül befektetési tanácsadásnak és befektetési döntések alapjául sem kíván szolgálni. A Concorde munkatársai a műsorban elhangzó értékpapírokban és befektetési eszközökben pozíciókkal rendelkezhetnek. A műsorban elhangzott adatok, előrejelzések és információk pontosságával és teljességével kapcsolatban a Concorde, illetve a műsor készítői felelősséget nem vállalnak. A Concorde Podcast a Concorde Értékpapír Zrt. szellemi tulajdona.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://concorde.blog.hu/api/trackback/id/tr1217957116
süti beállítások módosítása